Hardware > Asistenta hardware

Placi Video Laptop/Desktop

(1/1)

Evo.sh.:
     Nu e chiar un sfat, e mai mult un "fact" mai putin cunoscut de oameni si e foarte usor sa crezi gresit.


     Exista o mare diferentza intre placile ATI Radeon, si anume: multi oameni cred ca daca ai un ATI Radeon HD 4760 ( de exemplu ), acesta placa este la fel de buna ca un ATI Radeon Mobility HD 4760. NU este adevarat! Un ATI Radeon HD Mobility 4760 functioneaza cam la fel de bine ca un ATI Radeon HD 4230. Mai simplu spus acel "Mobility" scade aprox. 500.


     Puteti sa ma contraziceti, dar eu am testat performantele acestor 2 placi.


    Multumesc si sper sa va ajute.

Pamico:
Corect ! O observatie utila !   :)

Diferentele intre placile video pentru desktop-uri si cele pentru laptop sunt deja cunoscute. Desi (exemplu) placa video a laptopului tau este ATI Radeon HD Mobility 4760, iar cea de pe desktop este tot ATI Radeon HD 4760, performantele difera mult. Ia placa video de la desktop in mana, uita-te la ea, gandeste-te ca trebuie sa intre intr-un laptop. Dupa ce te gandesti cum ai putea sa o inghesui inauntrul laptopului, gandeste-te ca trebuie sa o alimentezi de la o baterie mica (care la randul ei da curent procesorului, ecranului etc…).

Dimensiunile si cerintele de consum scazut de energie sunt cele care determina performanta finala a unei placi video de laptop. Este imposibil ca performantele sa semene cu ‘suratele’ mai mari, chiar daca GPU-ul este acelasi.
Producatorii de placi video au cautat o metoda de a inghesui placile video performante in laptop-uri. Dar trebuie sa exite si un compromis, placa video nu trebuie sa consume prea mult curent electric si implicit sa poata fi racita corespunzator(ceea ce din pacate uneori nu se intampla, si asa laptop-ul avand nativ, datorita constructiei un airflow deficitar). De aici rezulta si performantele mai scazute !

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View