Currently:
  • Aloe 4 1

Flori si Plante de apartament > Plante de apartament cu frunze ornamentale

Aloe

(1/1)

HERA:
AloeFamilia: Liliaceae
Expunere: la soare (4 sau mai multe ore pe zi)

Descriere:

Pamantul in care se planteaza trebuie sa fie usor drenabil si de o fertilitate moderata. Plantele pot supravietui secetei, dar pentru binele lor, este mai bine sa le udati. Pe perioada iernii speciile de aloe cultivate intra intr-un stadiu de semi-stagnare si nu au nevoie de prea multa umezeala, asa ca este recomandat sa le udati foarte rar, cand pamantul din ghiveci s-a uscat. In timpul verii pamantul trebuie sa fie foarte bine udat, dar intre udari e bine sa il lasati sa se suce. Aveti grija ca apa sa nu se stranga la baza frunzelor.
Primavara se recomanda sa mutati plantele de Aloe intr-un ghiveci mai mare decat cel precedent, care sa fie mai degraba lat decat inalt; e bine sa folositi un amestec de compost special pentru cactusi..Inmultire:
1. Prin mladite, care cresc la baza plantelor mature. Cand au cel putin 5 cm inaltime se planteaza separat.
2. Prin seminte.
Alte informatii: Desi majoritatea speciilor de Aloe au valoare comerciala si medicinala, cea mai renumita este Aloe barbadensis, cunoscuta sub numele de Aloe vera. Proprietatile medicinale ale acesteia sunt cunoscute si inregistrate din timpuri stravechi, cand era folosita pentru tratarea unor boli cronice, a arsurilor, taieturilor, iritatiilor, cat si ca element in produse de infrumusetare. I s-au atribuit chiar proprietati magice.

In Egiptul antic era considerata planta nemuririi si in mormintele faraonilor au fost descoperite reprezentari ale unor specii de aloe.

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View