Software > Actiune

Seria Devil May Cry

(1/1)

Evo.sh.:
     Devil May Cry este o serie de 5 jocuri "hack'n'slash"iar actiunea este setata in ziua de azi, moderna. Seria a fost produsa de Capcom si creata de Hideki Kamiya. Multi dintre voi, chiar si fanii DmC nu stiu ca prima data jocul a fost gandit ca un "sequel" pentru seria Resident Evil, DmC a avut un start atat de radical, incat Capcom l-a transformat intr-un joc cu totul nou si unic. Actiunea din toate jocurile se invarte injurul telului lui Dante de a-si razbuna moartea mamei sale prin exterminarea demonilor. Gameplay-ul jocului este alcatuit din scene grele de lupta in care jucatorul trebuie sa faca lanturi cat mai lungi de atacuri in timp ce se fereste de atacurile inamicilor, pentru a crea un mod de lupta "cu stil";  acest element impreuna cu numarul de iteme colectate si folosite sunt luate in considerare la final de nivel, cand jucatorului ii este data o nota de performanta. Aceste note incepep de la D, C, B, A, S, SS, SSS.  Jocurile nu au fost scoase in ordine cronologiga ( cum ar fi oarecum logic ). Primul joc din linia cronologica este Devil May Cry 3 urmat de Devil May Cry , Devil May Cry 2. Devil May Cry 5 este o poveste originala care ne arata cum Dante a ajunsa sa-si cunoasca mostenirea sa demonica.

     Inovatiile Seriei:
     Fiecare joc din serie a adaugat cate un element nou la Gameplay.
     Devil May Cry a introdul "style!"-metrul, care incurajeaza jucatorii sa faca chain-uri cat mai mari de atacuri, fara sa primeasca damage.
     Devil May Cry 2 a introdus abilitatea de face combo-uri( combinari de atacuri ) in aer, si butonul de Evasion ( a te feri ). A mai introdus si butonul de schimbare a armei de distanta ( pistoale etc. ), pentru ca jucatorul sa poate sa schimbe armele in timpul jocului fara sa mai fie nevoie sa pauzeze jocul.
     Devil May Cry 3 a introdus selectia unui anumit stil de gameplay, permitandu-i jucatorului sa se axeze pe armele si tehnicile sale preferate, daca sunt sabii, pistoale, evasiune, sau defensiva. Fiecare dintre aceste 4 stiluri primeste experientza, care iti permite sa descui mai multe tehinici si abilitati, fara a consuma "red orbs", moneda de schimb in jorurile din serie. A mai fost adugat un al doilea buton de schimbare a armei, permitandu-i jucatorului sa-si schimbe armele de apropiere ( sabiile etc. ), cunoscute sub numele de Devil Arms .
     Devil May Cry 4 aduce o inovatie majora sub forma personajului principal Nero, si anume mana sa " Devil Bringer", care ii permite jucatorului sa traga monstrii de la distanta pentru a ii ataca cu sabia, sau sa ii izbeasca de pamant. Nero are o sabie care poate fi "imbunatatia" prin manerul acceleratie, permitandu-i jucatorului sa pre-incarce sabia pentru mai mult damage la urmatoarea lovitura, sau cu o precizie foarte mare poate fi reincarcata dupa fiecare atac, pentru mai mult damage si stil.


     Devil May Cry 1.
You are not allowed to view links. Register or Login    You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login
     In Devil May Cry, intri in persoana lui Dante, un jumatate om- jumatate demon, fiu a unu razboinic intunecat numit Sparda. Un conducator puternica al lumii de dincolo, pe care Sparda la invins in urma cu 2000 de ani, s-a trezit si, desi Dante nu stie inca la inceputul jocului, a fost ales sa invinga acest rau. In ajutorul sau, din cand in cand, este o femeie frumoasa numita trish, care il invita pe Dante pe Insula Mallet, o parta spre lumea de dincolo. Poveste jocului si mare parte din scenariu, se trage din clisee si prezentari generice ale intrigii. Dar pe masura ce Dante se adanceste in lumea de dincolo, un loc minunat pentru a distruge o varietate foarte mare de demoni, devine clar ca trebuie sa accepti povestea jocului si sa apreciezi gameplay-ul "fine tuned".
     Cel mai mare atu al jocului, in termeni de gameplay, este schema de control foarte intuitiva. Este unul din putinele jocuri in care doar daca misca caracterul pe ecran si ataci de cateva ori, te distrezi. IMpuscand cu pistoalele lui Dante, care au fost numite comic Ebony & Ivory, intr-o succesiune prin cateva din zonele jocului este foarte foarte amuzant. Arunca inauntru o varietate de oponenti, de la marionete zburatoare pana la paianjeni demoni aruncatori de le lava, si Devil May Cry devine unul dintre cele mai distractive jocuri de actiune in termeni de gameplay doar. In practica controalurile receptive inseamna ca cu cat mai adept este cu schema de control a jocului, cu atat mai repede omori inamicii. Inca odata, la fel ca jocurile Action 2D, Devil May Cry resplateste jucatorul plin de maiestrie.
     Devil May Cry 1 a fost proiectat ingenios, in armonie cu gameplay-ul fast-paced si control, pentru a provoca jucatorul cu o metoda de a te invatza in mod constant. Modul de a descuia o varietate de arme si miscari, care se pot "achizitiona" prin "red orbs" care sunt colectate prin omoarea de monstri, care inseamna in general ca puterea ta creste proportional cu dificultatea jocului. Dante este foarte rapid si poate sa faca un numar vast de atacuri, dar dusmanii lui sunt doarte puternici si sunt antrenati sa dispuna de vanatori de demoni cum este eroul nostru. Acesta este inca un mare succes pentru Devil May Cry, pentru ca te tine concentrat si te provoaca constant fara a te frustra ( foarte mult ). Devil May Cry va provoca chiar si pe mai priceput  jucator, desi este usor in Automatic Mode, care este descuiat dupa ce termini prima misiune. Acest lucru face ca jocul sa fie accesibil pentru jucatori cu o varietate de nivele de "skill". In orice caz, si intensitatea si dificultatea combiate atat de bine, fac ca acest joc sa fie unul dintre cele mai bine de acest gen.


     Devil May Cry 2.
You are not allowed to view links. Register or Login    You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login
     In Devil May Cry 2, jucatorul calauzeste ori pe Dante ori pe Lucia printr-un mediu urban, luptandu-se cu demoni intr-o lupta "fast-paced". Jocul insusi este alcatuit din golui specifice. Performanta jucatorului in fiecare misiune este catalogata de la D ( poor/Don't worry) la S ( excellent/Showtime) bazata pe timpul in care jucatorul termina misiunea, numarul de red orbs colectate, "style"-ul aratat in lupta, itemele folosite, si damage-ul primit. In contrast cu gameplay-ul, sistemult care "calculeaza" stilul a fost modificat in asa fel incat sa fie cel mai dur cand vine vorba sa categoriseasca performantele jucatorului.
     Combat-ul in sine sunt bazate pe "stilul" de care da dovada jucatorul in timpul luptelor. Numarul de puncte de stil pe care jucatorul de primeste este imbunatatit de loviturile date inamicilor incontinuu in timp ce te feresti de atacurile acestora. Acest interval este intre "Don't worry", progresand la "Come on!", "Bingo", "Are you ready?", avand varful la "Showtime". Daca jucatorul primeste damage, stilul scade la "Don't worry".
     Jocul mai are si niste elemente de explorare si joculete puzzle. Gameplay-ul impune ca jucatorul sa examineze tot ce-l inconjoara pentru a gasi red orbs si iteme. Red Orbs sunt folosite pentru a achizitiona noi abilitati si noi puteri. Aceste Red Orbs sunt "sange de demon"; cad din inamici atunci cand sunt infranti. Dante si Lucia pot sa achizitioneze si iteme care le refac viata sau care ii invie imediat daca au murit.
     Abilitatea Devil Trigger le permite lui Dante si Lucia sa se transforme in demoni. Acest lucru inseamna ca isi schimba aparitia, le mareste puterea de atac si puterea defensiva, le regenereaza viata incet, si le permite sa foloseasca atacuri speciale. Forma de Demon este activa atat timp cat este putere in bara de devil trigger, care creste odata ce ataci monstrii in forma normala, si scade cand ataci in forma de demon sau daca folosesti atacuri speciale de demon. Unic in acest joc este Desperation Devil Trigger - un Devil Trigger mai special - accesibil doar lui Dante atunci cand mai are doar putina viatza.
     Devil May Cry 2 incepe cu Lucia si Dante intrand separat intr-un muzeu unde se afla un item important numit Medaglia. Dupa ce inving un grup de demoni, Lucia il invita pe Dante pe Dumary Island, unde ii se face cunostinta cu Matier, mama sa. Ei si de aici nu va mai spun ca fac pe Spoiler-ul.


     Devil May Cry 3
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login
     
     Pregatitiva pentru o actiune care este asa de buna incat pribabil o sa scantiti din dinti, si probabil o sa sfaramati controller-ul. Acest joc din serie il are ca personaj principal pe  ireveren?iosul, inhumanul, puternicul jumatate demon Dante, si prezinta o aventura mult mai provocatoare ca in primele 2 jocuri. Devil May Cry 3 are un sistem de combat nemaivazut, cu multe secvente de poveste, si mult fler. Din pacate este necrezut de nejustificat de greu la inceput. Gandestete la cel mai greu joc care l-ai jucat in ultimii ani. Acum, imagineaza-ti ca al doilea sau al treilea nivel din acest joc fiind mult mai greu decat atat. Sa inveti sa te descurci cu controlerul jocului poate fi frustrant.
     Dificultatea jocului reiese intr-o varietate de factori, unul fiind diferenta dintre cum este Dante in Cut-Scene-uri, si cum este in joc. In poveste Dante da impresia ca este un laudaros nesabuit aparent nemuritor. Intr-un cut-scene la inceputul jocului, Dante lasa mai multe demon sa-si infiga coasele in el doar pentru a-i enerva. Nu folositi aceasta manevra in joc, pentru ca ve-ti descoperi ca Dante poate fi omoarat destul de usor. Inca o lectie foarte importanta care dureaza ceva sa o inveti este : daca te arunci in fata pericolului vei murii 100% din timp. Acest lucru este mai mult adevarat la inceput cand nici nu prea sti sa joci bine, si inceput cu viata putina ( cateva lovituri si mori ), niciuna din armele si abilititatile puternice. Devil May Cry 3 care se autocategorizeaza ca fiind un joc "styligh crazy action", care proiecteaza personalitatea nepasatoare si incorigibila a lui Dante, sugereaza un nivel de pick-un-and-play care defapt nu exista.
     Inca un aspect concret al gameplay-ului, pentru care jocul aparent este greu, este faptul ca la inceput nu ai mai multe dificultate; dupa ce joc putin si mori de cateva ori este descuiata dificultatea Easy ( incepatori, alegeti-o pe aceasta ), iar dificultatea hard poate fi descuiata deabea dupa ce termini jocul pe Easy sau Normal.
     Initial o sa vi se para foarte greu sa nu fiti loviti in Devil May Cry 3. Nu poti suprta multe lovituri, si spre deosebire de alte jocuri nu ai primesti un fel de perioada de invulnerabilitate dupa ce te loveste ceva. Daca 5 inamici te lovesc in acelasi timp, nu o sa primesti damage doar de la 1, ci de la toti 5, care va duce la de cele mai multe cazuri la o moarte sigura.
     Un plus este ca la inceputul jocului te lasa sa-ti alegi una dintre cele 4 tipuri de lupta ale lui Dante. Aceste nu schimba complet modul de joc, dar incurajeaza abordari diferite in anumite situatii, depinzand de ce stil folosesti. Este posibil sa schimbi stilul intre misiuni si cateodata in anumite puncte din unele misiuni, dar primesti experienta si eventul noi abilitati daca tot folosesti acesti acelasi stil, deci este bine sa te concentrezi pe un stil.. Mai specific e mai bine sa ramai cu primul stil " Trickster" cand joci prima data jocul, chiar daca nu pare la fel de bun ca " swordmaster" sau "gunslinger" ( "royal guard", stilul defensiv nu este bun deloc pentru incepatori ). Dificultatea jocului poate reiesi si din faptul ca nu sti cu care stil sa joci, asa ca ganditiva bine.


     Devil May Cry 4
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login
     Daca jucati Devil May Cry 4 pe PC, ar trebui sa va asteptati la acelasi carnagiu ca si pe consola, dar este o prinsoare: va va trebui un gamepad. Daca iti place sa te pedepsesti singur, poti incerca sa-l joci si cu tastatura, dar apare o senzatie de ciudat si este frustrant. Deci, daca presupun ca aveti un controller decent, o sa va dati seama ca Devil May Cry 4 este unul dintre cele mai bune jocuri Capcom.
     Este o experienta provocatoare, dar dificultatea este mai "smooth", lucru care face din Devil May Cry 4 un joc mai usor decat precedesorul sau. In acest sens, iti sunt oferite un numar mare de optiuni care iti permit sa-ti modifici provocarile dupa placul tau. Initial poti sa-ti alegi din 2 dificultati ( daca vrei sa plangi ca un copil mic, poti sa mai descui cateva ), si poti sa alegi daca vrei ca jocul sa faca cateva combo-uri pentru tine, fara ca tu sa apesi foarte multe butoane. Nu va lasati dusi de val, jocul nu este usor deloc.
     Nu este surprinzator ca un joc care il are pe Dante ca personaj principal va chiar atat de peste top, desi rolul principal nu'l are si aici, nu va speriati o sa jucati si cu Dante. Dante aduce o selectie buna de arme si abilitati, exact asa cum fanii DmC vor. Dar majoritatea timpului o sa o petreci ca nouvenitul Nero, care are si el o serie imresionanta si eleganta de miscari. Nero este un caracter excelent, capabil sa dea cateva lovituri bune. Un lucru este clar, este facut exact ca Dante, si este putin dezamagitor ca jocul nu exploreaza mai multe variante in varietate. Indiferent, o sa vreti sa urmati povestea lui Nero, cum incearca sa afle adevarul despre organizatia lui religioasa, The Order od the Sword, si poveste lui Dante, cum acesta il asasineaza pe liderul acestei organizatii.
     Miscarile devil-bringer sunt foarte multe, lucru care este probabil bun, dat fiind faptul ca Nero nu are un arsenal atat de mare ca al lui Dante, si nici nu are mai multe stiluri de lupta precum Dante.Atuul lui Nero este mana sa de demon, cu care poate sa traga inamicii de la distanta langa el, sau poate sa izbeasca de pamant. Dar are sabia lui standard, The Red Queen, si revolverul sau, Blue Rose, si mai tarziu va mai primi o arma pe care fanii seriei se vor bucura sa o vada. In timpul misiunilor vei primi Proud Souls in functie de performantele tale, si cum ele poti achizitiona, noi combo-uri, sau sa upgradezi combo-uri deja existente. Si o sa ai nevoie de ele, pentro hoardele de monstrii pe care va trebui sa casapesti.
   

     Devil May Cry 5
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login
     Despre Devil May Cry 5 nu se stiu foarte multe. Ce se stie sunt urmatoarele: Story-line-ul nu are legatura cu celelalte 4 jocuri. Povestea din joc ne arata cum Dante si-a descoperit puterile de demon.
     Se mai stiu ca Capcom a riscat foarte mult ca l-a schimbat complet pe Dante, pana acum de la un joc la altul iti dadeai seama ca este el.. Acum nu mai este asa... e BRUNET! :-o . nu mai are sabia sa stiuta de toti fanii seriei, ci in schimb va avea o coasa, pistoatele, si un lant cu care va trage inamicii langa el.
     Va avea 3 forme in Devil Trigger, forma normal, Demon Form, si Angel Form. Angel Form? un Demon? sa speram ca Capcom stie ce face.

     Pozele sunt luate de pe gamespot.com si Google . In rest rewiev-ul este al meu.

     Va multumesc pentru ca ati citit. Sper ca v-a placut !

Pamico:
Thanks !   ok:

kracken:
Am incercat  Devil May Cry 4 pe PC, dar fara gamepad este un chin! Mitologia acesor jocuri este superba, va recomand sa le incercati cu gamepad !!!

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View