Software > Curse

Seria: Need For Speed

(1/1)

Evo.sh.:
     Need For Speed ( NFS ) este o serie de jocuri de curse, publicata de Electronic Arts ( EA ) si creata de mai multe studiouri incluzand EA-Canada, EA Black Box si Creterion Games. Este cea mai de succes series de jocuri de curse din lume, si una dintre dintre cele mai de succes francize de jocuri a tuturor timpurilor. Din Octombrie 2009, peste 100 de milioane de copi ale jocurilor NFS au fost vandute.

    Original, seria a fost creata de catre o companie canadiana, Distinctive Software, care a devenit cunoscuta ca EA Canada. Seria a debutat cu The Need For Speed in nordul americii, Japonia, si europa in 1994.Initial, seria a fost creata excusiv pentru generatia a cincia de console, iar mai apoi a adaptata pentru seria a saptea de console pana in 2008. Jocul este alcatuit in principal din intreceri de diverse masini pe diverse trasee, iar pana intr-un anumit punct, include urmariri cu masini de politie.

     Seria Need For Speed este alcatuita din jocuri de curse, in care toate implica aceleasi reguli fundamentale si au mecanici similare. In fiecare joc, jucatorul controleaza o masina de curse intr-o varietate de trasee. In modul Tornament/Cariera, jucatorul trebuie sa castige o serie de curse pentru a descuia masini, trasee, etc. Inainte de fiecare curse jucatorul isi alege un masina cu care sa concureze, si are optiunea de alege cutia de viteze, fie automat ( foarte usor de condus) fie manual ( greu de condus). Toate jocurile din serie au o forma de multplayer care le permite jucatorilor se intreaca unii cu altii fie prin Split Scree, LAN sau Internet.
 
     Desi toate jocurile au acelasi nume, tonul jocurilor a variat foarte mult, de la un joc la altul. De exemplu, in unele jocuri masinile sufera daune mecanice si vizuale, in timp ce in alte jocuri masinile nu pot suferi daune de niciun fel, unele jocuri au Engine-ul fizic ( adica, modul in care softwave-ul simuleaza comportamentul unei masini sa arate cat mai natural ), in timp ce alte jocuri au Engine-ul Fizic care lasa de dorit ( ceva de genu, iei curba cu 200 km/h fara sa incetinesti deloc ).

    Jocurile din Serie, dupa system
       You are not allowed to view links. Register or Login

     
     The Need for Speed ( 1994 )

     You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login

     Need For Speed-ul original a fost lansat pentru 3DO in 1994, cu versiuni lansate pentru PC ( DOS ) ( 1995 ) , PlayStation si Saturn ( 1996 ). Majoritatea masinilor si traseelor sunt descuiate inca de la inceputul jocului, iar obiectivul este sa descui si restul, prin castigarea ed tornamente. In prima versiune existau urmariri de politie care au ramas populare dealungul seriei in asa numitele editii Hot-Pursuit ( Hot Pursuit, High Stakes, Hot Pursuit 2, Most Wanted, Carbon, Undercover ) si au fost vandute mai bine decat celelalte versiuni.
     Electronic Arts a facut echipa cu Road & Track pentru a creat comportamentul masinilor, incluzand imitarea sunetului facut de schimbarea vitezei. Jocul mai continea date precise cu comentarii vorbite, cateva imagini de reviste pentru interiorul si exteriorul fiecarei masini si chiar si scurte filmulete.
     O alta versiune a jocului, nimita The Need For Speed: Special edition, este bazate pe varianta de PC a jocului, si fost lansata doar pentru PC in 1996.


     Need For Speed 2 ( 1997 )

     You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login

    Need for Speed 2 a cuprins unele dintre cele mai rare si mai exitorice masini, incluzand conceptul Ford Indigo, si a cuprins trasee din America de Nord, Europa, Asia si Australia. Un nou mode curse a fost introdus in NFS 2 numit Knockout, unde ultimul competitor la fiecare tur era eliminat, iar la final ultimul castiga.
    Spre deosebire de primul Need For Speed, NFS 2 aduce un stil de gameplay mai Arcade, tinand in acelasi timp Level Design-ul incalcit. In plus, designul traseelor  este mai "deschis"; jucatorii pot conduce si pe marginea drumului, si chiar sa " o ia pe camp" pentru a scurta o curba.


    Need For Speed 3 : Hot Pursuit ( 1998 )

    You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login

    Need For Speed 3: hot Pursuit a adaugat modul Hot Pursuit, in care jucatorul incerca sa scape de politie, sau conduce o masina de politie, arestand vitezomanii.
    NFS 3 a profitat de capacitatile multimedia ale CD-ROM-ului si a adugat comentarii audio, slideshow-uri video-uri cu mizica. Jocul este si primul care permite downloadare a noi masini si trasee de pe site-ul oficial.


    Need For Speed: High Stakes

    You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login

    High Stakes ( titlu pentru America de Nord si Australia ), a.k.a ( also known as ) Road Challange ( titlu pentru Europa si Brazilia ) si Conduite en etat de liberte ( titlu pentru Franta ), a fost lansa in vara din 1999.
    HIgh Stakes a adaugat cateva moduri de joc : High Stakes, Gateway, Time Trap, Career. High Stakes este un mod de joc ( din Career ) in care premiul era masina pierzatorului. In Gateway, jucatorul trebuie sa intreaca multe masini de politie intr-un anumit interval de timp. In Time Trap, jucatorul trebuie sa faca un anumit numar de tururi, intr-un anumit internal de timp, in timp ce politistii il incetinesc. Modul Career incorporeaza un sistem de premii monetare, care ii permit jucatorului sa-si cumpere masini sau le upgradeze  in timp ce castiga bani din curse aranjate cronologic intr-un set de tornamente. Inca o inovatie este introducerea damage-ului. Masinile care au facut accidente sufereau penalitati de performanta si li se strica caroseria. Dupa o cursa in Career mode, jucatorului si se da optiunea de a-si repara masina. In acest mode li se permite jucatorilor, pentru prima data sa-si upgradeze masinile, chiar daca acest lucru inseamna doar sa schimbe intre 3 nivele de ungrade-uri.


    Need For Speed: Porsche unleashed ( 2000 )

    You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login

    Porssche Unleashed este diferit de celelalte jocuri pentru ca contine doar masini Porsche si o tona de informatii despre acestea. Control masinii este considerat ca fiind cel mai realistic din orice joc NFS. Jucatorii trebuie sa castige curse in Career mode-ul Evolution pentru a descuia masini in ordine cronologica din 1950 pana in 2000. Porsche Unleashed mai are un mod, Factory Driver, unde jucatorul trebuie sa testeze masini Porsche, sa faca anumite cascadorii, pentru a avansa in cariera.


    Need For Speed: Hot Pursuit 2

    You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login

    Need for Speed: Hot Pursuit 2 a fost titlul Need For Speed debutant al companiei EA Black Box, si primul Need For Speed pentru generatia a sasea de console. Hot Pursuit 2 se trage in primul rand din gameplay-ul si stului NFS 3. Desi jocul le permite jucatorilor sa joace ca politisti, acest mod este mult putin realist decat in versiunile anterioare NFS; trebuie doar sa atingi un vitezoman de un anumit numar de ori pentru a-l aresta.
    Acesta a fost primul Need for Speed in care nu puteai sa pui camera te vezi din locul soferului. In multe feluri, acesta poate fi luat ca reper al trecerii EA de la curse realiste la curse Arcade. Este de asemenea ultimul joc Need For Speed pentru PC in care sa se poate imparti ecranul in doua.
    In multiplayer se poate juca cu sistemul GameSpy.

    Need For Speed: Underground ( 2003 )

   You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login

     Need for Speed: Underground a propus o schimbare de la intreceri semiprofrioniste si circuite izolate la stilul de intreceri pe strada al intrecerilor arcade: toate traseele fac parte dintr-o singura harta, Olympic City, cu exceptia drfturilor. Acest joc a introdus 3 noy tipuri de intreceri ( Drag, Drift si Sprint ) si tunari cu mai multe optiuni decat incercarea anterioara, High Stakes. Underground este primul joc din serie care sa aiba o poveste, spusa prin intermediul unor videouri, care a schimbat total franciza.
     Jocul are masini tunate si pune accent pe cultura importurilor de masini ca in filmele the Fast and the Furious si 2 Fast 2 Furious. Jocul are o varietate de optiuni de tuning cum ar fi kituri de caroserii, bari , spoilere, jante, culori de geamuri, neoane, abtipilduri, vopsele si upgradeuri de performanta cum ar fi motor so NOS. Accentul e pus pe intrecerile pe strazile orasului.
     Multi oameni se intreaba de ce intreaba de ce in Underground si Underground 2 nu sunt politisti. Raspunsul este unu pe atat de simplu pe cat de legal este. Creatorii jocului nu au vrut sa dea o idee proasta jucatorilor ( exemplu: ia una bucata masina tunata, merge repede prin oras, intrecete cu politia ).
     Multe din featerurile din Underground au ramas marci ale jocurilor care vor urma.

     Need For Speed: Underground 2 ( 2004 )

     You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login

     Need for Speed: Underground 2, urmarea hitului comercial Need for Speed: Underground, a fost lansat pe 15 Noiembrie 2004.
     In Underground 2, povestea continua, dar sunt niste noi moduri de joc cum ar fi Underground Racing League si Street X, mai multe optiuni de tuning, cum ar fi o noua metoda de a alege cursele - pur si implu mergi prin oras ( similar cu GTA sau Midnight Club 2 ). Jocul mai incrude si asa numitul "outrun" , in care jucatorul poate provoca oponentii daca ii gaseste pe strazile orasului.
     Feature-urile de customizare au fost foarte mult extinse, chiar daca unele nu aduc nicio imbunatatire, nici vizuala nici din punct de vedere al performantei, la masina. Sistemul de sunet poate fi pus pe masina, dar nici nu se vede, nici nu se aude, nici nimic. In joc sunt mai multe produse de reclama pentru companiile fara nicio conectiune cu intrecerile de masini ( coperta revistelor ).
     Performanta si controlul masinii nu sunt afectate doar de upgradeurile "performance", ci si de upgradurile vizuale: spoilerele si capotele pot afecta forta de apasare a masinii.

     Need For Speed: Most Wanted ( 2005 )

     You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login

     Need for Speed: Most Wanted a fost lansat pe 16 noiembrie 2006, si a fost unul din primele jocurile lansate pentru Xbox 360. Revin urmaririle cu politisti si represinte o mare parte din joc, dar mai putine optiuni de customatizare decat in seria Underground. Optiunile de customatizare sunt umbunatatite in NFS-urile urmatoare. Povestea este prezentata putin diferit decat in Undeground, cu efecte CGI combinate cu actiune live.  Jocul mai contine si un Blacklist, un echipaz de 15 concurenti pe care jucatorul trebuie sa-i bata unul cate unul pentru a descuia parti, masini, trasee si pentru a complete modul Career. Jucatorul trebuie sa indeplineasca anumite aspecte inainte sa provoace o persoana din Blacklist, cum ar fi curse complete, cat Bounty ( bounty inseamna cat de mult de vrea politia :) ).
     O editie speciala a Most Wanted a fost lansata , " Black Edition", cu masini, trasee, upgradeuri aditionale.
     
      Need For Speed: Carbon ( 2006 )

      You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login

       Need for Speed: Carbon a lansat iarasi intrecerile doar pe timpul noptii, si selectarea masinilor similara cu cea din Most Wanted, incluzand masini compacte si sport asociale cu cultara de import, masini muscle americane si supercars. Carbon mai introduce un nou feature in care jucatorului ii este permis sa aibe un echipaj, in care sa ia membrii cu deferite abilitati. Drfiturile sunt reintriduse in carbon. De asemenea continua poveste din Most Wanted. Cu toate astea, jocul nu prea mai are legatura asa mai cu politia.
       Un alt nou feature este " Autosculpt", in care jucatorii pot sa creeze jante, capote si alte parti de masini.
       Varianta de Collector's Edition mai are 4 masini exclusive, 10 masini pre-tunate, 6 noi trasee, 3 evenimente challange si 10 vyniluri unice.

     Need For Speed: ProStreet ( 2007 )

     You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login

      Featurile cheie aici includ damage realist, o intoarecere a intrecerilor realiste, burnout-uri si multe altele. Jocului ii lipseste modul in care te plimbi prin tot orasul. In schimb toate cursele sunt realizate pe trasee special amenajate, doar in zilele de intrecere. Jocul este alcatui din cuse Grag, Speed, Grip ( circuit ), si Drift. In modul Career avansezi daca domini in zilele de intrecere, descuind eventuri, si ducandu-te la showdown-uri. Ai putea sa-ti imbunatatesti masina dar, producatorii s-au axat pe partea cu dominatul zilelor de intrecere.petru a deschuia mai mult si eventul ai putea descuia posibilitatea de a te infruna cu King-ul fiecarui tip de cursa. Sau ai putea sa te duci la zilele de intrecere sa le termini, si progresiv sa ajungi la King. Exista desigur si un King peste ceilalti - Ryo. Este foarte bun la toate si va trebui sa-l bati la TOT pentru a-i putea castiga masina.

      Need For Speed: Undercover ( 2008 )

      You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login

      Acest joc a durat mai mult timp decat celelalte jocuri  pentru a fi terminat, 16 luni.
      Jocul se focalizeaza , la fel ca Most Wanted, pe tuning si politisti. Jocul are peste 50 masini. Joc are loc intr-un oras fictional, Tri-city Bay area. Rolul jucatorului este de a fi un politist subacoperire ( undercover, dhaa ), care incearca sa prinda vitezomani. Jocul contine cut-scene-uri live. Desi, si aici se regaseste sistemul de damage, iar pisele si pot chiar rupe, jucatorul nu trebuie sa dea importanta, deoarece masina este reparata automat dupa fiecare cursa.
       Varianta Collector's Edition pentru PlayStation 4 si Xbox 360 a adugat 5 noi masini, 12 trasee noi, 35 nynil-uri noi, si 10 masini pretunate.

      Need For Speed: Shift ( 2009 )

      You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login

      Need For Speed: Shift se bazeaza pe intrceri legale pe circuite existente in viata reala, si contine masini exotice, de import si muscle. Contine peste 60 de masini divizate in 4 categorii. Contine 19 trasee, dintre care unele chiar exista pana la cel mai mic detaliu. Pe langa faptul ca imbunatateste simlarea condusului, jocul reintroduce Camera din cock-pit.
      Acest Need for Speed are cele mai mult DLC-uri, dintre toate NFS-ruile.
      Note* DLC- DownLoad-able Content.

      Need For Speed: Nitro ( 2009 )

     You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login

      Need For Speed Nitro este primul joc facut exclusiv pentru Nintendo DS si Wii. Mai multe despre acest joc nu cunosc :(.

      Need For Speed World ( 2010 )

    You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login

      Need For Speed World este  un FREE - to - play MMO Racing game care este creat pentru PC-uri bazate pe Windows. Stilul jocului este intre Most Wanted si Carbon, focalizat pe intreceri ilegale, tuning si urmariri cu politisti aduagang elemente mixte MMO.
 
     Need For Speed: Hot Pursuit ( 2010 )

     You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login

     Need For Speed: Hot Pursuit a fost creat de Criterion Games si publicat de EA in 2010. este focalizat pe intreceri si urmariri cu politistii mult mai mult decat pe customatizarea masinilor. Hot Pursuit, dupa cum impune numele, jocul tinde catre racinile seriei, si este insiprat din jocul original 3DO Need for Speed. Jocul a castigat multe premii la E3 2010, incluzant " Best Racing Game" si alte premii E3. Este primul joc din serie de la Hot Pursuit care a casitgat un premiu E3.
     Are peste 60 de masini: majoritatea sunt accesibile si vitezomanilor si polititstilor, dar cateva sunt exclusive pentru fiecare parte. Majoritatea masinilor sunt extorice cum ar fi Lamborghini Renton, McLaren F1, Bugatti Veyron si Pagani Zonda Cinque. Spre deosebire de restul jocurilor nu exista customatizarea masinilor. Joc are loc intr-o tara fictiva numita Seacreast Countru, unde nu exista scarie-nori. Peisajul este de la paduri dese la munti inzapeziti pana la desert. Feature-ul free-roam al jocului te lasa explorezi Seacreast Country. Jocul are 2 moduri Career, una pentru votezoma, alta pentru politist.

     Shift 2: Unleashed ( 2011 )

     You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login       You are not allowed to view links. Register or Login

     Shift 2: Unleashed a fost creat de Slightly Mad Studios si este continuarea la Need for Speed: Shift. Shift 2 include un Autolog intodus in Hot Pursuit, care lasa jucatorul sa tine legatura cu progresul prietenilor, timpi acestora pe anumite trasee s.a.m.d. Jocul are mai multa adancime la capitolul poveste. Agresivitatea/Precizia jucatorului este scoasa din joc pentru a-l face mai "light", si pentru a-i permite jucatorului sa se concentreze la condus decat sa se concentrezi pe castigarea cat mai multor puncte.
     Versiunea "Limited Edition" are 3 noi masini la start. Jocul are si el 2 DLC-uri:
       - The Legends Pack : 13 noi masini, 5 trasee noi.
       - The Speedhunter Pack : 2 noi moduri de joc: Drag si Standing Mile, 14 noi masini.

      Need for Speed: The Run ( 2011 )

     You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login

Need for Speed: The Run a fost oficial anuntat de catre Need for Speed via Facebook. A mai fost lansat un trailer :
You are not allowed to view links. Register or Login    Sursa poze : You are not allowed to view links. Register or Login
    Sursa inspiratie : wikipedia

     Va multumesc pentru ca ati citit.
       -

Pamico:
Multumim si noi !   :-X     :-[

BogdyS:
Majoritatea lucrurilor le stiam, dar am dat si de informatii noi.

Ai facut o treaba excelenta! Multumiri!! :-X :-[

wuf.ro:
Dupa Carbon nu am mai jucat nimic din seria NFS si chiar eram curios cate jocuri au scos in total. Mersi!

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View