Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Retelele wireless pot fi folosite pentru a-ti urmari fiecare miscare

(1/1)

Pamico:
Retelele wireless pot fi folosite pentru a-ti urmari fiecare miscare

Ai o retea Wi-Fi în apropiere? Daca raspunsul este da, atunci afla ca semnalul radio generat de aceasta poate ajuta pe cineva suficient de motivat si echipat cu aparatura necesara sa-ti urmareasca fiecare miscare prin locuinta.Experimentele facute de cercetatorul Neal Patwari de la Universitatea din Utah au aratat ca pana si respiratia umana poate afecta intensitatea semnalului Wi-Fi. Cu fiecare respiratie, expansiunea si apoi destinderea plamanilor modifica undele radio emise de router-ul Wi-Fi sau placa de retea a unui laptop, ducând la scaderea temporara a intensitatii semnalului. Aceste mici variatii în intensitatea semnalului Wi-Fi pot fi detectate si folosite pentru a calcula ritmul in care respiram, determinand astfel cu certitudine daca in incapere se afla cineva si chiar starea de spirit. Spre exemplu, cineva care doarme are de obicei respiratie lenta si fara variatii importante, in timp ce starea de veghe are drept consecinta o respiratie mai rapida, usor de deosebit pentru cineva cu pregatirea necesara.

Daca monitorizarea respiratiei ocupantilor unei cladiri poate fi de folos pentru cineva care intentioneaza sa patrunda prin efractie, tehnologia poate merge mult mai departe decat atat, avand sensibilitatea de a masura variatiile semnalului Wi-Fi cauzate de miscarile ocupantilor din incapere. Aparatura creata de cercetator este suficient de sensibila pentru urmari miscarile unei persoane din spatele unui perete de beton si chiar determina daca aceasta se afla in picioare, asezata pe un scaun sau intinsa in pat.

Pentru ca un astfel de echipament de spionaj sa poate functiona nu este nevoie nici macar ca reteaua Wi-Fi sa aiba originea in cladire. Este suficient ca atacatorul sa creeze o retea ad-hoc in apropierea locatiei vizate.

Tehnologia are din fericire si unele limitari, fiind incapabila sa genereze imagini detaliate pentru continutul incaperii, sau sa identifice cu acuratete identitatea ocupantilor din cladire.

sursa: go4it.ro

skipy:
        Am o nelamurire vizavi de router wireles. cum sunt de 150 mbps sau 300 mbps.acei 150 sau 300 ce reprezinta de fapt? viteza sau aria de acoperire?  cel de 300 are o arie mai mare de acoperire de ex??

Pamico:
You are not allowed to view links. Register or Login        Am o nelamurire vizavi de router wireles. cum sunt de 150 mbps sau 300 mbps.acei 150 sau 300 ce reprezinta de fapt? viteza sau aria de acoperire?  cel de 300 are o arie mai mare de acoperire de ex??

--- End quote ---

Viteza sau latimea de banda pe wireless! Viteza se masoara in Mbps. Aria o masori in metri. Aria de acoperire nu tine de viteza, tine de partea hardware. Sunt routere cu o antena care sunt mai bune la semnal decat unul cu doua antene. Depinde de constructia routerului, in special de partea de radiofrecventa. Sunt routere cu o antena, cu doua, cu trei, depinde.

wuf.ro:
Foarte interesant articolul, noroc ca categoria hotilor romani nu se pricep la aparatura decat la pretul lor de taraba, ca altfel ar veni cand nu detecteaza fluctuatii = nu e nimeni in preajma lui, posibil in casa.

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View