Hardware > Stiri IT Hardware

Cea mai ieftina tableta

(1/1)

Pamico:
Indienii lanseaza cea mai ieftina tableta, la doar 14% din valoarea unui iPad

Cele mai bine vandute tablete de pe piata au acum o competitie redutabila, din punct de vedere al pretului. Cea mai ieftina tableta produsa de indieni costa doar 35 de dolari.Indienii au scos pe piata Aakash (cer in romana) pentru elevi pentru a ajuta economia celei de-a treia economii asiatice sa isi rezolve problemele ce tin de accesul la internet, scrie Financial Times. "Bogatii au acces la lumea digitala, iar persoanele sarace au fost excluse. Tableta va rezolva aceste diferente", spune Kapil Sibal, ministrul Educatiei, care a pus la cale intreg proiectul. Guvernul vrea sa vanda circa 100.000 de tablete in scolile generale.

Tableta are un ecran de 7 inch precum Kindle Fire a celor de la Amazon, care a fost lansata saptamana trecuta la pretul de 199 de dolari.
Pretul mic este apropiat de cel al programului "Un laptop pentru fiecare copil" derulat in tarile sarace, unde laptopurile vandute trebuiau sa coste doar 100 de dolari. Chiar si asa, costul de productie a fost destul de mare, asa ca, in multe cazuri, ele erau comercializate la pretul de 200 de dolari. Portabilele s-au vandut in 2 milioane de exemplare in toata lumea, insa, nu au avut un impact major in India.

Aakash a fost dezvoltata de DataWind ,o companie britanica detinuta de un antreprenor canadian cu origini indiene. Tableta ruleaza platforma Android, are 2 GB de memorie si poate fi extinsa pana la 32 de GB printr-un card de memorie. Are 2 porturi USB si acces Wi-Fi. Si asta chiar daca India avea, in 2009, doar 5,1 utilizatori de internet la 100 de locuitori, fata de Brazilia cu 39.2 si China cu 28.5.

Tablelta vine la doar doi ani dupa ce Tata Motors si alte companii producatori de bunuri de larg consum si de electronice se lupta sa impune pe piata globala diverse produse destinate consumatorilor cu venituri mici. Chiar si asa, vanzarile Nano au fost destul de mici si asta pentru ca, in India, clasa de mijloc este in plina ascensiune si se contureaza tot mai mult nevoia acestora de a-si cumpara produse sofisticate.

sursa: incont.ro

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View