Currently:
  • Exceptionalul Dumitru Muradian 5 1

Life & Style > Arta si Personalitati

Exceptionalul Dumitru Muradian

(1/1)

Pamico:
Preambul
Dumitru Muradian s-a nascut in Romania, in anul 1953. Inainte de a vorbi despre artistul Dino, am sa ma refer la o perioada a vietii sale petrecuta inainte de a deveni pirograficianul Dino. Voi incepe prin a spune ca Dino a fost dintotdeauna un spirit aventuros, de un curaj insa "calculat". In 1977 el obtine brevetul de pilot in cadrul aviatiei utilitare, iar 6 ani mai tarziu, in august 1983, decoleaza pentru ultima data din Romania comunista si, impreuna cu un coleg de serviciu si cu sotia acestuia, aterizeaza pe o autostrada din Austria. Sigur ca evenimentul a fost tratat cum se cuvine de presa din Austria si nu numai, fotografiile celor trei aparand pe primele pagini ale ziarelor, iar in Romania, stirea despre "evadare" a fost adusa de catre postul de radio Europa Libera. Tinta lui Dino nu a fost insa Europa de Vest, ci Statele Unite, tara in care reuseste sa ajunga peste cateva luni.

Ajuns in SUA, Dino incepe sa-si castige existenta lucrand ca desenator tehnic. Dar in tot acest timp el a continuat sa practice un hobby pe care il are inca de la varsta de 12 ani: pirogravura. Si in scurt timp joaca s-a transformat intr-un lucru serios, Dino devenind pirografician profesionist, si nu unul oarecare, ci unul dintre cei mai buni din lume (dupa parerea mea - cel mai bun). Nediscutand aici talentul lui de desenator, fara de care pirogravura nu se poate practica, Dino este un fin cunoscator si iubitor al lemnului, insusindu-si metode de a-l "pregati" cum se cuvine pentru operatia ulterioara, cea a pirogravurii pripriu-zise. Si asa cum se cuvine unui artist respectat, Dino a a incercat diferite metode simple dar originale de a obtine pirogravuri cat mai calitative, rezultatul fiind un aparat prin care a revolutionat practic tehnica pirogravurii, astfel ca putem spune ca Dino este si un inovator in tehnica pirogravurii. Iar lucrul cel mai important este ca Dino nu a facut un secret din cunostintele sale, si de cate ori pirograficieni sau curiosi l-au intrebat despre tehnica sa, el le-a impartasit din experienta sa.

Dovada valorii sale se afla in portofoliul sau impresionant. Dintre lucrarile sale de "maturitate" amintesc iconocastul Bisericii Ortodoxe Romane din San Francisco, dar si o impresionanta reproducere dupa Cina cea de Taina a lui Leonardo Da Vinci. Dino a demonstrat ca arta pirogravurii nu are limite, lucrand pentru celebrii producatori de instrumente muzicale, precum Gibson sau ESP, dar si pentru muzicieni care au dorit ca instrumentele lor sa fie inobilate cu pirogravurile sale, si aici amintesc doar pe B. B. King si pe James Hetfield de la Metallica. Astfel, in "palmaresul" sau se afla chitare electrice, acustice, precum si ...viori.
De spus ar mai fi multe, pentru ca va rog sa ma credeti, viata lui Dino poate fi subiectul unui best-seller. Ma opresc pentru moment aici, nu inainte de a va da informatiile de contact pentru Dino:

Site-ul oficial: You are not allowed to view links. Register or Login

E-mail: dinomuradian @ yahoo.com sau dinumuradian @ hotmail.com

Dragos - Ionut Ciutacu

Mai jos aveti cateva din Operele acestui exceptional artist roman, prea putin cunoscut pe meleagurile natale, din pacate ! Imaginile nu mai lasa loc de cuvinte !
Pirogravura


Selfportrait


Mauro's parents


Michael Guest


Rose


Wild Horses


Nude #1


The Baptism


Madonna with Child


Violin #1


Violin #2


Hellen Of Troy


Rose


Six


Dragos


SOV


Gourds**************************************************************************************************************************************

Pirografie (pirogravura pe hartie)


Self-Portrait


Hippie Christ 95


Bianca - study


They cut down trees dont they


I Love You MOM


Absolut Maple


Still Life 5


Play Me


Meltdown


Custom Gibson - Lucille 17th - detail


Custom Banjo Resonator


Roxanne in Winter


Madonna and Child


Lilly


Roxanca


Christian


Blonde Waist - study


Dreaming of Jimi


Dorina 1987


The BRUGLERS Reloaded


Pause

vlavi:
O parte dintre ele le mai vazusem. Sunt tare frumoase.
Are o mâna tehnica desavârsita.

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View